Pas på dine Waders og Wadejakke

Pas på dine Waders og Wadejakke

Pas på dine Waders og Wadejakke

Ejer du et par åndbare waders eller en åndbar vadejakke. Så er der vigtig information her.

Stort set alle lystfiskere har efterhånden adskillige åndbare beklædningsgenstande i samlingen. Det være sig waders, vadejakker, skridtstøvler, sko, ¾ fiskejakker og meget meget mere.

Og det er bestemt ikke kun fiskeren i familien der har garderoben fuld af membran tøj med Goretex, Sympatex, Hydrofine, No sweat eller andet. Stort set alt udendørs tøj, fra børnestøvler til golftrøjer, er i dag forsynet med en eller anden åndbar membran, og godt for det.

En velfungerende membran er vand- og vindtæt, men tillader kroppen at ånde. Dermed holder man sig varm og tør. Det ved enhver – hvad de fleste dog ikke ved er at membran- tøj skal vedligeholdes for at bibeholde de gode egenskaber. Stort set alt membrantøj er fra nyt af imprægneret i yderstoffet, så vand ikke kan binde til stoffet. Vandet løber af ”som perler på en gås” om man så må sige. Det sikrer at yderstoffet er tørt og dermed kan kondensdampe uhindret trænge igennem.

Efterhånden som tøjet/wadersene bliver brugt så forsvinder denne ydre imprægnering og yderstoffet binder mere og mere vand. Det ændrer ikke på produktets vandtæthed, men det ændrer drastisk på materialets mulighed for at ”ånde”, og pludselig danner de dyre åndbare Goretex waders så meget kondens på indersiden at man fejlagtigt tror at de er utætte. Vadejakker er to dage om at tørre efter en regnvejrsdag, og hvad værre er, man fryser. En vadejakke der er gennemblødt i yderstoffet er optil 60% koldere end en tilsvarende velimprægneret tør model.
Derfor er god pleje af al åndbar beklædning uhyre vigtigt, og her kommer imprægneringsprodukter ind i billedet.
Imprægneringsprodukter anbefales af alle de store producenter (Goretex, Sympatex m.fl.) af åndbar beklædning, og det er meget let at imprægnere selv hjemme i vaskemaskinen.

Start med at putte alt dit åndbare fiskebeklædning (waders, jakke, sko m.m.) i vaskemaskinen. Fyld bare op med ungernes regntøj og konens fritidsjakke. Vask hele molevitten med imprægneringsprodukt ved 40 grader. Det fjerner snavs og saltrester.
En mere udførlig brugsanvisning findes på dit valgte imprægneringsprodukt.

Find alle vores imprægnerings produkter her

Du vil måske også kunne lide