Orvis Pro Guide Waders: Til dig der Virkelig Fisker

Orvis Pro Guide Waders: Til dig der Virkelig Fisker

Orvis Pro Guide waders

Gennemtænkte og bygget som en kampvogn - til dig der fisker rigtig meget.

Hvilken af de 2 biler på billedet nedenfor vil du helst køre offroad i..?

Sportsvognen er jo fræk - men er den god at køre i hårdt terræn med - nej vel.

Det er nøjagtig det sammen med dine waders.

Waders er måske din vigtigste fiskebeklædning af alle. Især hvis du er kystfiskeren så udsætter du dine waders for alt muligt der kan og vil tage livet af dem. Vand, sol, vind, salt, muslinger, sten, transport og anden knaldhård behandling time efter time. Kilometer efter kilometer.

Er du Å-fiskeren så er du ikke meget bedre – lige så mange timer og kilometer i benene. Tværs over pigtrådshegn gennem mudder, siv, tjørnekrat på og ned af skrænter og andet grumt for dine waders.

Kort sagt så er sliddet på waders større end nogen anden del af dit grej, og det skal tænkes ind både hos dig når du køber nye, men også når wadersene produceres.

Desværre har mange waders producenter en tendens til at undervurdere hvor hårdt du faktisk bruger deres produkt. Mange af markedets waders er lavet mere med henblik på flot design, lethed, smart pasform og lavest mulige pris.

Det er der ikke nødvendigvis noget galt med, hvis de købes og bruges af lejlighedsfiskere der sjældent vader dybere end til knæene.

Til hardcore brug står de dog hurtigt af.

Fisker du meget, så har du mere end noget andet brug for waders med højeste slidstyrke og robusthed overfor yder påvirkninger. Tilgengæld må du nok gå på kompromis med lethed, super smart design og nyeste trends

Du har brug for 4-hjulstrækkeren – ikke den åben sportsvogn.

Du har brug for et par Orvis Pro Guide wader

Pro Guide wadersene fra Orvis skiller sig ud på markedet fordi, at de er produceret udelukkende med henblik på styrke og robusthed.

Orvis har helt bevidst set bort fra vægt, design, finesser og nye uprøvede materialer og i stedet gået målrettet efter at lave et par waders der kan holde til at blive brugt – altså virkelig blive brugt.

Der er især 2 ting der skal tænkes på, når et par waders skal holde mere end almindeligt længe.

Slidstyrke og robusthed.

Slidstyrke i waders kommer især ved at sikre, at sømmene ikke skrider. Orvis har derfor dobbeltsyet alle samlinger samt ekstra forstærket alle stresspunkter. Dertil blev udformningen af wadersene fokuseret på maks. slidstyrke og mindre på mode.

  • men derfor er pro Guide wadersne nu alligevel forsynet med et hav af finnesser, lommer og detaljer som du vil sætte pris på

Fx blev de unikke udskiftelige knæforstærkninger indsyet. De ser måske lidt spøjse ud, men beskytter helt suverænt.

Check størrelser og flere detaljer omkring Pro Guide waders her.

Knæpuderne er guld værd som beskyttelse af waders - og knæ

Robusthed fandt Orvis ved at bruge Cordura i yderstoffet. Cordura er et fantastisk slidstærkt materiale der tåler alt. Du kender det i forvejen fra Cordura stangrør. Et Cordurar stangrør er uforgængeligt, og overlever altid stangen det rummer.

Cordura bruges også som betræk på møbler, til rygsække, poser, sko og meget andet som skal være nærmest uopslideligt og upåvirkeligt af ydre påvirkninger – derfor perfekt som yderstof til råstærke waders

Cordura stangrør - nærmest uopslidelige.

 

Orvis startede helt tilbage i 2018 med at teste de første prototyper af Pro Wadersene. 77 testere gik i gang og nåede samlet op på knap 3000 fiskedage i de nye waders. Alle kom de med feedback og de brugte waders blev samlet ind og det slid de havde været udsat for nøje evalueret.

Enhver stump, detalje, samling og funktion omkring wadersene blev gransket, genovervejet og måske redesignet på baggrund af de 3000 testdage – resultatet blev den Pro Guide waders som Orvis lancerede sent i efteråret 2019.

Læs mere om hvor seriøst Orvis har taget hele testfasen af Pro Guide

 

Claus har kysttestet Pro Waders de sidste 2 år

Alt sammen meget godt, men vi var alligevel en smule skeptiske, så vi besluttede at sende vores Egen Claus Eriksen afsted i det første par vi modtog i januar 2020

Claus fisker meget, og han er ikke god ved sine ting. Heller ikke ved sine waders, som normalt holder maks. et år, uanset mærke eller pris (havde han passet sine waders ordentligt så kunne han nok have fordoblet levetiden på de forskellige waders han gennem årene har taget livet af).

I skrivende stund (efterår 2022) har Claus utroligt nok stadig sine Orvis Pro Guide’s. – og de er vel at mærke stadig tætte.

Det siger alt om hvor stærke Pro Guide wadersne er, og hvor egnet de også er til Scandinaviske forhold.

Hør i videoen herunder hvilket erfaringer Claus har draget gennem hans testperiode.

Shop dine Pro Guide her i vores webshop - eller besøg en af vores butikker

Verden over har mange andre også testet Pro Guide waders - og vurderingerne er ret ens.

Her er tale om helt unikke waders med ingen eller ganske få ting der kunne gøres anderledes.

En lille samling anmeldelser finder du her.

Gear Guide siger:

  • Orvis has completely changed my view on its waders with the new PRO line.

Bustedoarlock har også gjort hvad de kunne for at slide dem ned.

  • Hardcore anglers should expect multiple years of hard use for the Orvis PRO Waders.
Flylife skære ind til benet
- Waders have one job – to keep you dry. Orvis Pro waders do this better than any others

 

Kom selv forbi en af vores butikker og prøv et par Orvis Pro Guide waders - men du skal kun købe dem hvis du kan lide dem. For du kommer til at have dem længe..

Produkter fra historien