Tilbehør til reparationer, vask og imprægnering af dine vaders eller jakke

Lapning og Imprægnering af dine Waders og Wadejakke

Hos Go-Fishing er vi eksperter i waders

Lap dine waders

Lapning og Imprægnering af dine waders og Vadejakke er ikke svært

Før eller siden bliver alle waders utætte, men derfor er de nødvendigvis ikke klar til skraldespanden. Langt de fleste huller kan lappes med et vandtæt resultat. Problemet er ikke at lappe, men derimod at finde hvor hullet er.

Find hullet i dine neopren waders

Neopren waders bliver stort set altid først utætte i syningerne/samlingerne. Det skyldes at neopren er et porøst materiale, og der er en øvre grænse for hvor længe samlingerne holder.
Utætheder i samlinger er dog umulig at spotte med det blotte øje. Derfor må der andre metoder til:

Er dine waders utætte et sted i den nedre del dvs. fra støvlen og til ca. knæet så er det effektivt at fylde støvlen op med vand, og derefter observere hvor vandet siver ud. Afmærk området med en sprittusch og smør lappelim på udvendigt, når wadersene atter er tørrer.

Er wadersene utætte et sted over knæniveau, så duer vandteknikken ikke. Der skal simpelthen for meget vand til. Det gør waders tunge, umulige at håndtere og i værste fald endnu mere utætte.
I stedet tager du wadersene på ok går ud i vandet. Stå der i et par minutter og kravl så på land igen. Træk wadersene af og ser hvor de og dine bukser er blevet våde. Afmærk området, og smør med rigeligt lappelim indvendig, når wadersene atter er tørrer.

Det hænder at neopren waders bliver så godt brugte at støvlen flækker lige der hvor den bøjer mest. En sådan utæthed kan lappes kortvarigt med en ordentlig klat Stormsure, men det er ikke en lapning der holder i længden. Tiden er inde til at kikke på nye waders.

Find hullet i åndbar waders

Åndbar waders er som bekendt ekstremt tynde i materialet, De er derfor mere sarte end neopren waders overfor ydre påvirkninger (grene, skarpe sten/muslinger, hegnspæle, bildøre osv). Tilgengæld er de meget slidstærke i samlingerne, så når åndbare waders er utætte, så er det oftest fordi materialet (kaldet membranen) er punkteret et eller andet sted.

Det er sjældent svært at finde hullet i et par åndbare waders. De to metoder som anvendes til finde huller i neoprenwaders er også gode til de åndbare, men der er også en tredje mulighed !

Du smører dine waders ind i sulfo og fylder dine waders med luft fra en kompresser ( hold dine waderes godt lukket med begge hænder ) herefter vil der komme små bobler der hvor dine waders er utætte ...

Gore-Tex waders

Køb en vandforstøver og fyld den med almindelig husholdningssprit. Sprøjt sprit på indersiden af dine waders, utætheden vil vise sig som en mørk plet der hvor spritten trænger igennem. Mærk af med en tusch, og smør lappelim på når wadersene atter er tørrer. Husk tricket kun virker på waders med Gore-Tex materiale som f.eks. Simms.

Den rigtige lim og den hurtige lapning af dine waders

Der findes 2 typer af lappelim som er rigtig gode. Bemærk at der ved mindre utætheder kun skal bruges lim. Ikke noget med lapper der skal limes på.

Stormsure er en effektiv tyktflydende lim, der er længe om at størkne (ca. 24 timer). Den bruges derfor, når der er god tid inden næste fisketur.

Loon UV wader repair er en mere tyndtflydende lim der størkner lynhurtigt når den eksponeres for UV lys (solskin) Derfor helt perfekt til reparationer ude i felten.

Tuff Tape

En smart hurtig og meget effektiv lapning af dine åndbar waders - regntøj - vadejakke m.m ( nødreperaration ) uden brug af lim. Kan bruges direkte ved fiskevandet og som kan holde i flere dage, hvis du sætter det godt og præcist på . Faktisk så fiskende Niklas fra butikken i 5 dage ved Mörrum med et pegefinger dybt hul på sit knæ efter en fald kun lappet af Tuff Tape - det kunne med andre ord holde til han kunne sende sine waders til Simms for at få lavet en perfekt lapning..

Husk at waders som feks Simms ikke kan lappes på fabrikken , hvis der er smurt lim på syningerne.

Tuff taper en en uundværlig tape for lystfiskeren .

HUSK AT DINE WADERS SKAL TØRRER INDEN DU SMØRE LAPPELIM PÅ

Køb imprægnering og lappegrej her

Brug de rigtige produkter til lapning af waders og sikre den bedste vedligeholdelse af dine waders og vadejakke!

Pas på dine waders og vadejakke

Ejer du et par åndbare waders eller en åndbar vadejakke. Så er her en meget vigtig information.

Stort set alle lystfiskere har efterhånden adskillige åndbare beklædningsgenstande i samlingen. Det være sig waders, vadejakker, skridtstøvler, sko, ¾ fiskejakker og meget meget mere.

Og det er bestemt ikke kun fiskeren i familien der har garderoben fuld af membran tøj med Goretex, Sympatex, Hydrofine, No sweat eller andet. Stort set alt udendørs tøj, fra børnestøvler til golftrøjer, er i dag forsynet med en eller anden åndbar membran, og godt for det.

En velfungerende membran er vand- og vindtæt, men tillader kroppen at ånde. Dermed holder man sig varm og tør. Det ved enhver – hvad de fleste dog ikke ved er at membran- tøj skal vedligeholdes for at bibeholde de gode egenskaber.Stort set alt membrantøj er fra nyt af imprægneret i yderstoffet, så vand ikke kan binde til stoffet. Vandet løber af ”som perler på en gås” om man så må sige. Det sikrer at yderstoffet er tørt og dermed kan kondensdampe uhindret trænge igennem.

Efterhånden som tøjet/wadersene bliver brugt så forsvinder denne ydre imprægnering og yderstoffet binder mere og mere vand. Det ændrer ikke på produktets vandtæthed, men det ændrer drastisk på materialets mulighed for at ”ånde”, og pludselig danner de dyre åndbare Goretex waders så meget kondens på indersiden at man fejlagtigt tror at de er utætte.

Vadejakker er to dage om at tørre efter en regnvejrsdag, og hvad værre er, man fryser. En vadejakke der er gennemblødt i yderstoffet er optil 60% koldere end en tilsvarende velimprægneret tør model.

Derfor er god pleje af al åndbar beklædning uhyre vigtigt, og her kommer de rigtige midler i brug.

Vi har efterhånden prøvet en hel del imprægnering til vores waders og vadejakker m.m og der er stor forskel på hvor gode de enkelte produkter er og derfor har vi skåret udvalget ned til dem som vi selv bruger og som vi meget gerne vil anbefale dig at bruge for at få den bedste imprægnering.

Vi fører imprægneringsprodukt der anbefales af alle de store producenter (Goretex, Sympatex Simms- Orvis m.m .)af åndbar beklædning, og det er meget let at imprægnere selv hjemme i vaskemaskinen og tørretumbleren ( læs altid hvad din beklædning kan holde til i vaskemærket )

Vi anbefaler følgende produkter til imprægnering

Husk altid denne rækkefølge når du skal imprægnere din beklædning

  • Fjern løst skidt og snavs
  • Brug eventuel en blød børste med vand til at rense overfladen, hvor der er meget skidt og snavs.
  • Vask meget gerne din beklædning med en cleaner, der renser og løsner skidt og saltkrystaller inden du benytter imprægneringen .
  • Det bedste resultatet får du ved at imprægnere din beklædning i fugtig tilstand ( ikke våd) og tør den derefter- dette gælder ikke ved brug af Collonil , der skal beklædningen var 100% tør.

Du vil måske også kunne lide