Kystfluen Alfierejen

Kystfluen Alfierejen

Kystfluen Alfierejen

Endnu engang har Mikkel Egedorf været ved fluestikket og lavet en lækker step by step bindebeskrivelse, så du selv kan binde stille og roligt i dit eget tempo.

Vigtigst af alt , så er fluen nem at binde og særdeles effektiv til havørredfiskeri. Mikkel er kystfluefisker og når hænderne ikke er bundet fast til fluestikket , så er han at finde i vandkanten langs den fynske kyst i jagt på sølvtøjet.

 

Rejer, Rejer, Rejer! Sådan ser den ene af de bokse ud, som jeg altid medbringer på kysten. Variationerne over dette lille byttedyr er utallige, og min boks er ingen undtagelse. Jeg har alt lige fra små, simple str. 10 STF-rejer til store str. 4 Tjernobyl Pattegrise og derimellem en masse andre kendte mønstre samt en del af mine egne, mere eller mindre, vellykkede eksperimenter.

En af de mere kunstneriske imitationer!

Dette lille skalddyr er en af havørredens livretter, og et bytte som den næsten aldrig lader svømme forbi. Derfor er det også et yderst vigtigt byttedyr at imitere for fluefiskeren.

Jeg fisker med rejefluer året rundt. Farvesammensætning og størrelse varierer jeg efter årstid og forholdene på pladsen.

Fra Alfierejens jomfrutur på en iskold eftermiddag midt i februar. Denne lille grønlænder tøvede ikke med at kaste sig over fluen.

I løbet af vinteren har jeg bundet rigtig mange forskellige rejefluer. En som dog særligt har vist sit værd henover foråret er Alfierejen.

Der er som sådan ikke noget exceptionelt innovativt eller banebrydende over dette mønster. Men med forholdsvist simple materialer, og ikke mindst bindeteknikker, kan man skabe en flue der bare kan fange havørreder! Og så kan man variere den i næsten uendelige farvekombinationer og størrelser.

Prøv den! du vil ikke blive skuffet.

Materialeliste

- Ahrex NS122 Light Stinger str. 6

- UNI-Mono fine/clear

- Teal fjer, Natur

- SLF Saltwater Fl. Orange og Tan

- STF Golden Olive

- Ripple Ice Fiber, Gul

- Easy Shrimp Eyes, Sort

- Pro Sportsfisher Rejeskjold

- LOON Soft Head

Bestil alle materialerne her

Bindebeskrivelse

Step 1:

Bøj krogen, så den får et fint ”rejesvag”. Brug en tang eller evt. kæberne på dit fluestik. Bøj forsigtigt.

Step 2:

Fæstn bindetråden og bind ned til lidt bag ved krogbøjningen.

Step 3:

Bind spidsen af en Teal fjer ind som munddele.

Step 4:

Orange SLF Saltwater dubbing bindes ind over Teal-fjeren ved at tage en lille ”dusk” og trække lang. Den bindes ind ca. midt på, i indbindingspunktet for Teal-fjeren. Det fremadvendte SLF vendes nu bagover og fæstnes med nogle tørn med bindetråden.

Step 5:

Et lidt større bundt STF bindes ind på samme måde. Form ”bagkroppen” med fingrene.

Step 6:

Bind 3-4 stråler Ripple Ice Fiber ind ovenpå, vend de fremadrettede bagover og fæstn med bindetråden. Klip dem til i længden, så de er lidt forskellig længde. De længste skal være lidt længere end STF-dubbingen.

Step 7:

Twist en smule STF-dubbing om bindetråden og tørn om indbindingspunktet for de øvrige materialer.

Step 8:

Bind Easy Shrimp Eyes ind. Klip dem til, så de stopper lidt før, hvor du bøjede krogen i starten. Dette er med til at give formen til kroppen.

Step 9:

Tørn bindetråden frem til krogøjet. Kroppen skal dubbes herfra.

Step 10:

Kroppen bygges op fra krogøjet og bagover, med SLF dubbing i Tan.

Step 11:

Giv kroppen en omgang med dubbingbørsten. Børst dubbingen bagover og ned under krogen.

Step 12:

Klip et rygskjold til.

Step 13:

Placer rygskjoldet på oversiden, således at rejeøjnene lige stikker ud forbi det. Rygskjoldet fæstnes først bagtil og derefter frem mod krogøjet. Afslut bindetråden ved krogøjet.

Step 14:

Giv kroppen en sidste omgang med dubbingbørsten, inden der afsluttes med en omgang LOON Soft Head på rygskjoldet.

Kystfluen Alfierejen

Er bundet af Mikkel Egedorf

Produkter fra historien